اخبار مدارس و معاونت
سومین گردهمایی منطقه ای مدیران مدارس سما
- توضیحات
- زیر مجموعه: ROOT
- تاریخ ایجاد در 30 بهمن 1401
دهکده شایستگی؛سومین گردهمایی منطقه ای مدیران مدارس سما به میزبانی واحد نجف آباد برگزار شد :
سومین گردهمایی منطقه ای مدیران مدارس سما با عنوان دهکده شایستگی و با حضور مدیران استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، قم، لرستان، مرکزی و نجف آباد و همدان به میزبانی واحد نجف آباد صبح روز چهارشنبه 26 بهمن ماه آغاز به کار کرد.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش های عمومی و مهارتی، دکتر شهلا روزبهانی معاون آموزش های عمومی واحدجامع نجف آباد ضمن خیر مقدم و خوش آمد گویی به حضار به ارائه گزارشی از فعالیت ها و دستاوردهای مدارس نجف آباد پرداخت.
وی با موثر خواندن تعاملات مدیران مدارس برای به اشتراک گذاشتن تجربه زیسته شان ابراز امیدواری کرد که این نشست دو روزه تاثیرات سازنده ای برای مدیران مدارس سما به همراه داشته باشد.
در ادامه غلامرضا یمینی رئیس امور گسترش و استقرار واحدهای آموزشی درخصوص معرفی گردهمایی دهکده شایستگی عنوان داشت: این نشست ها برخلاف سایر جلسات سخنرانی محور، به منظور بهره مندی بیشتر از تجربیات مدیران مدارس به صورت کارگاهی و با حضور تسهیلگران و به صورت حلقه های کندوکاو برگزار می شود.
رئیس امور گسترش و استقرار واحدهای آموزشی از برنامه های روز دوم این کارگاه با عنوان مدرسه کاوی یاد کرد و گفت: مدرسه کاوی فرصت طلایی است که تبادل تجربه های زیسته مدیران انجام می شود.
وی در راستای تبیین سبک مدرسه کاوی به معرفی فرآیند ها و عناصر داخلی سیستم مدرسه شامل نظام ساختاری، نظام روابط قدرت، نظام فرهنگی مدرسه، سیستم فردی، هسته فنی مدرسه (یاددهی- یادگیری)، خروجی های مدرسه پرداخت.
یمینی با مغتنم شمردن این فرصت از مدیران خواست تا بتوانند حلقه گفت و گو و کندوکاو را به بهترین نحو ممکن شکل دهند.
"کارگاه نقش مدیریت لذت در تربیت" توسط توسط حجت السلام و المسلمین معتمدی معاون فرهنگی، هنری و تربیت بدنی و "کارگاه مدیریت منابع( اداری و مالی) در مدرسه" توسط دکتر مبلغی معاون هماهنگی از برنامه های نوبت صبح روز اول این گردهمایی است.
دکتر فرید نعیمی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد در اختتامیه سومین گردهمایی منطقه ای مدیران مدارس سما به ترسیم ایران 1430 پرداخت.
به گزارش روابط عمومی معاونت آموزش های عمومی و مهارتی، وی با ترسیم ایران 1430 برای مدیران مدارس، از سیر تحول نظام های اقتصادی دینا در عصر کشاورزی، صنعت، دانش و اطلاعات و عصر حاضر به عنوان عصر فناوری سخن گفت و افزود: در اسناد بالادستی کشور همه ما به عنوان بخشی از نظام آموزش عالی و نظام آموزش و پرورش مکلف به تبدیل ایران به جامعه دانا محور هستیم که در آن عناصر متفاوتی از جمله نهاد علمی پایه، نهاد آموزش عالی، عنصر پژوهش و فناوری و زیرساخت های کشور قرار دارند.
وی ادامه داد: دانشگاه آزاد اسلامی توانسته است در تمامی این عناصر نامبرده در جامعه دانا محور، فعالیت نماید. اما باید برسی شود که آیا این فعالیت های مبتنی بر نیاز ایران 1430 هست یا خیر؟
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجف آباد از تغییر روش های توسعه سخن به میان آورد و افزود: دهه 50 تا 80 میلادی پیشران های تحقیق و توسعه، سرمایه، نیروی ماهر و تولیدی ها بودند که بر اساس آن جامعه دانشگاه هایی را تاسیس کردند که مهندس پرور بودند و به تبع آن شهرک های صنعتی و مناطق ویژه اقتصادی ایجاد شد، اما زمانی که توسعه مبتنی بر دانایی شود پیشران ها تغییر می کند و نیاز به نوآوری ایجاد می شود. نیروی انسانی کارآفرین و واحدهای تحقیق و توسعه نیاز جامعه خواهد بود.
دکتر نعیمی نیاز امروز را دانشگاه کارآفرین، مرکز رشد و پارک علم و فناوری، مناطق ویژه علم و فناوری برشمرد.
وی در ادامه به سود حاصل از فعالیت ها در دهه های متفاوت اشاره کرد و گفت: در دهه های 40 و50 سود و بازدهی مبتنی بر تولید بوده اما در سال 2023 بازار و سود در نوآوری، فروش و بازاریابی است. دیگر کارخانه داری خیلی شرط موفقیت نیست.
وی در ادامه صحبت های خود به تشریح و تبیین نقش دانشگاه آزاد اسلامی و مجموعه مدارس سما در شرایط موجود پرداخت و افزود: باید اکوسیستم کارآفرینی را از مقطع پیش دبستانی تا مقطع دکترا عملیاتی نماییم. در سند تحول و تعالی دانشگاه نیز به این موضوع اشاره شده است. بر اساس این سند ما باید برنامه ها و استراتژی های خود را به سمت و سویی ببریم که بتوانیم فرصت کارآفرینی و ایجاد اکوسیستم کارآفرینی را در مجموعه مدارس و دانشگاه های خود داشته باشیم.
وی با ارائه آماری تطبیقی از گرایش تحصیلی دانش آموزان مقطع متوسطه در انتخاب رشته تحصیلی و گزارشی از روند رشد جمعیت جامعه گفت: هرم سنی ما در سال 1430 به سمت سونامی سالمندی می رود یعنی جامعه پیر پیش رو خواهیم داشت، ایران 1430 به رشته های متناسب با سالمندی احتاج دارد درصورتی که دانش آموزان امروزه به سوی رشته های دیگری گرایش دارند. رصدخانه علم و فناوری نیز گزارش مشابهی را ارائه کرده است و از نیازهای ایران 1430 سخن گفته است که امروز با رشته های تحصیلی ما در دانشگاه ها متفاوت است.
وی در خاتمه با طرح این سوال که آیا حوزه اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی، متناسب با این تغییر جمعیت خواهد بود و استعدادیابی و هدایت تحصیلی ما در مدارس آیا متناسب با هرم سنی جمعیت 1430 است؟ از ظرفیت ها و نقش موثر دانشگاه آزاد اسلامی و سازمان سما در تحول نظام آموزش و پرورش ایران، سخن گفت.
در ادامه غلامرضا یمینی مدیر امور گسترش و استقرار واحدهای آموزشی ضمن قدردانی از میزبانی شایسته واحد نجف آباد در برگزاری این دوره آموزشی، از حسن انتخاب دکتر نعیمی در موضوع سخنرانی شان تشکر کرد.
وی سپس رویکرد دهکده شایستگی راهم جهت با این مسائل دانست و افزود: تمام تلاش ما این است که با ایجاد پرسشگری در دانش آموزان آنان را به سمت و سوی درست هدایت کنیم.
دکتر یمینی همچنین با ارائه گزارشی از روند برگزاری این گردهمایی ایجاد پرسشگری در مدیران را یکی از کارکرهای اصلی این مراسم دانست.
سرعت تغییر نسل نوجوان و جوان ما را بسیار بالا خواند و از بازماندگی نسل قبل نسبت به آنان سخن گفت.
وی در خاتمه سومین گردهمایی منطقه ای مدیران سما که با عنوان دهکده شایستگی برگزار شد را در سطح قابل قبولی ارزیابی کرد.
در بخش مدرسه کاوی، به عناصر داخلی درسیستم مدرسه پرداخته شد . چالش و بیان تجربه ها از ورودی های مدرسه که شامل منابع انسانی ، منابع مالی ، تجهیزات و... آغاز و به خروجی ها که شامل درآمد، ورود به دانشگاه،کسب مهارت، ارتقاء علمی و... ختم شد و هر شخص بر حسب تجربه کاری خود موافقت، مخالفت ویا سوال خود را بیان و در مدت ۲ دقیق دلایل را بیان می نمود .لازم به ذکر است که در این برنامه هر شخصی تجربه های دیگران و علل مخالفت دیگران را می شنید و می توانست با برنامه مدرسه خود مقایسه کند تا از این طریق از آزموده های دیگران جهت برنامه ریزی و پیشبرد اهداف خود مدرسه خود استفاده کند.
گفتنی است گردهمایی منطقه ای مدیران مدارس با حضور مدیران استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری، قم، لرستان، مرکزی و نجف آباد و همدان به میزبانی واحد نجف آباد در روزهای 26 و 27 بهمن ماه در محل دانشگاه ازاد اسلامی این استان برگزار شد.
همچنین در بخشی از این گردهمایی مهمانان حاضر، به بازدید از مدارس سمای نجف آباد پرداختند.